Olemme koonneet kaikki pääkaupunkiseudun seikkailuimme spotit yhteen samaan seikkailuun!  “Ihan järjetön määrä löytöretkiä.” Se on ajatus, joka tulee ensimmäisenä mieleen. Kaikkien pääkaupunkiseudun spottien yhteismäärä on 304. Siinä on uusi pieni seikkailu jokaiselle arkipäivälle. 

Aika hauskaa, varsinkin jos tykkää vähänkään viettää aikaa ulkona, tai haluaa jonkun kivan syyn ulkoilemiseen. Tehdäänpä kevyt kertolasku: Oletetaan, että keskimääräinen matka spotille on vaikkapa 2 kilometriä. Jos reitti kulkee suoraan spotille ja takaisin kotiin, tulee kaikkien spottien kiertämisestä yhteensä 4 x 304 kilometriä, eli kivoja pyöräretkiä 1216 kilometriä. Se on hivenen enemmän kuin koko Suomen pituus! 


Kerrotaan tällainen pieni salaisuus: Mikko kysyy aina joskus Helsingin turistineuvonnan chatista jostain meidän kohteesta, ihan vaan varmistaakseen ettei se ole aivan se tyypillisin vierailukohde. Käytännössä poikkeuksetta vastaukseksi saa ei-oota. Älkää kertoko turistineuvonnalle. Väitämme kuitenkin, että tämän seikkailun läpikäytyään on niin uskomaton kotiseutuasiantuntija, että kavereita alkaa naurattamaan.


Mikon kynästä: Minusta tuntuu, että olen tutustunut spotteja ja seikkailuja tehdessä tähän kotialueeseeni niin kivalla tavalla, etten voi kuvitellakaan muuttavani mihinkään muualle! Pääkaupunkiseudun kohteet ovat niin monipuolisia ja sisältävät niin erilaisia pieniä tutkimusmatkoja, että päätä ihan huimaa. Kesän (ja ehkä vähän pidemmänkin ajan) harrastusprojekti on siis selvä!

 

Seikkailukauden avajaiset Suomenlinnassa 22.-23.4. klo 12-14! Juhlistamme uusien seikkailuidemme (Pääkaupunkiseutu & Suomenlinna) sekä kevään seikkailukauden avajaisia. Paikkana toimii Mikon lempparispotti eli Kuivatelakka/Lentokonetehdas, jonka löydät koordinaateista 60.144993, 24.985281. Tervetuloa kahville ja kuulemaan Suokin mystisimmät tarinat Mikolta! 

April 11, 2023 — Tiina Pöytäniemi