Cityspotting®  kaupunkiseikkailut saavat jatkoa 1.4. alkaen!

Olemme ensinnäkin todella innoissamme uusista Cityspotting-seikkailuista! On upeaa, että meillä on esimerkiksi Helsingistä "season 2", vähän niin kuin tv-sarjoissa. Silloin syvennytään sisältöön vielä vähän enemmän, mennään vielä vähän pidemmälle ja tietysti jatketaan löytöretkeä! Tämä ajatus tuotantokausista on ollut meillä mukana aivan alusta alkaen – seuraavan tuotantokauden tekee nimittäin mahdollisesti joku muu, ja sitten nähdään taas uusi versio kaupungin salaisista helmistä ja piilotetuista timanteista! Uudet seikkailut tarjoavat varmasti yhä jännittävämpiä paikkoja, katso vaikka näiden spottien nimiä: "Salainen bunkkeri", "Maanalainen vesitorni", "Brad Pitt", "Tuhotaan polttamalla", "Lohikäärmeet" ja "Apteekin 200 vuotta vanha yrttitarha"!

Tampereen, Helsingin ja Kuopion seikkailuiden sisällön takaa paljastuu tuttu nimi. Mikko Rinnevuori kertoo, miltä uudet tuotantokaudet näyttävät!

Tampere

Tampereen kakkoskauden spoteissa minulle itselleni nousee mieleen, että uudet spotit ovat enemmän maanalaisia tiloja koskevia, ja jotkut spotit ovat aidosti makaabereja tai kuumottavia. Myös jotkut erikoiset julkiset taideteokset ovat seikkailussa mukana. Joillain spoteilla katsotaan kaupunkiin liittyviä ajankohtaisia asioita, joita ei ollut vielä olemassa ykköskauden teon aikaan. Ei niin, että olisin mennyt jotenkin varman päälle Tampereen ykköskaudessa, mutta näissä uusissa spoteissa paneudun asioihin vähän henkilökohtaisemmin.

Helsinki

Helsingin kakkoskauden spotteja olen koonnut jo vuodesta 2020 alkaen, ja niissä on ollut jopa pientä runsaudenpulaa. Painotus Helsingin "season 2:ssa" on myös maanalaisissa tiloissa. Niiden kerääminen ja tutkiminen on ollut tosi jännittävää, ja toivon, että osa siitä positiivisesta jännityksestä siirtyy myös teille löytöretkeilijöille! Eniten minua yleensä kiinnostaa sellaiset unohtuneet kohteet, jotka ovat aivan nenän edessä. Olen mielestäni löytänyt sellaisia useamman kappaleen aivan riemastuttavalla tavalla. Kevät on tulossa, ja se kannattaa viettää jossain ihan ihmeellisissä paikoissa!

Kuopio

Kuopion kakkoskausi sisältää aivan loistavia arkkitehtuurin helmiä, tuoksuun perustuvia spotteja, kuuloaistiin perustuvia spotteja ja piilotettuja taideteoksia. Ensimmäisen kauden tapaan osa spoteista löytyy aivan keskustasta, ja jotkut pitää etsiä sopivasti sivummasta. Kuopio on kaupunkina kuin sipuli! Sitä kuoriessa löytyy uusia kerroksia niin konkreettisesti kuin kuvaannollisestikin. Erityistä riemua minussa herättävät erikoiset ja jännittävät katedraalit, myllyt, voimalat ja kanavat, joita kaupungista ja sen läheltä löytyy.

Jyväskylä

Jyväskylän kakkoskauden sisällöstä vastaa ykköskauden tapaan Atte Niittykangas. Aten kommentit Jyväskylän kakkoskauden sisällöstä:

Sanoisin että leluneuvos ja Struven ketju ovat Jyväskylän Cityspottingin kakkoskauden kärkijutut. Leluneuvos-sarja johdattaa siis muutaman spotin kautta Fortunan kehittäjän jäljille, joka oli silloinen puukäsityönopettaja Jyväskylässä. Tarina on varsin kiinnostava! Entä tiedätkö Struven ketjusta? Se on erikoinen juttu, ja Struven ketjun "unohdettu" piste löytyy kaupungin rajojen sisältä – mutta vain jos osaa etsiä oikeasta paikasta. Ja paikalla ei ole lunta. Bonusmaininnan saa Rihlaperän tähtitornin spotti. Torni  näyttää hylätyltä, mutta on edelleen käytössä…

Turku

Turun kakkoskauden sisällöstä vastaa tiimimme turkulaisin jäsen, sisällötuottaja Ville Leppänen. Tässä Villen kommentit toisesta tuotantokaudesta, olkaa hyvät: 

Kakkoskaudella mennään osaksi pois Turun keskustasta tutkimaan "laitakaupunkia" eli ehkä vähemmän koluttuja kaupunginosia tai alueita paikallisesti (kuten Pansion laivateollisuutta ym. ja meri-Turkua pidemmälle Hirvensaloon ja Kakskertaan). Kakkoskaudella mennään myös syvemmälle "kadonneeseen kaupunkiin" eli siihen, mitä periturkulaisia asioita on kadonnut (tai hävitetty tarkoituksella) viimeisen 100 v aikana (mm. ratikka). Tietysti tulee myös historiaa eri aikakausilta jatkaen kaupungin perustamisesta, hovin aikaan ja vaikkapa tiettyjen Turun akatemian merkkihenkilöiden tarinoita.

 
Lähde löytöretkelle ja koe kotikaupunkisi uusi, jännittävä kausi 2!
March 13, 2023 — Tiina Pöytäniemi