Hiihtolomalla kannattaa käydä retkellä, ottaa mukaan vaikka kuumaa kaakaota ja lämmin viltti, ja istua upean näköalan äärellä. Tässä parhaat vinkit talven löytöretkeen sinun lähelläsi!


Helsinki -  60.181181, 25.002020

Suosittelemme suuntaamaan Honkaluotoon. Rauhallinen pieni saari, jonne johtava romanttinen silta on omiaan nojailuun ja rauhoittumiseen. Merinäköala Kuutin ja Norpan luodoille saa erityismaininnan! Tämä spotti on paras valoisaan aikaan, koska saarella ei ole erillistä valaistusta. 


Espoo - 60.144092, 24.750133

Paras spotti talviloman vaivattomaan, mutta erikoiseen kävelyretken kohteeseen liittyen on varmasti Poseidonin temppeli. Tätä erikoista paikkaa katsellaan aiheeseen sopien meren rannassa, jossa tarinan mukaan Poseidon ratsastaa joka päivä merihevosten vetämillä vaunuillaan, kolmikärki kädessään. Tästä varmasti riittääkin paljon puhuttavaa: Kuka oli Poseidonin puoliso - ja niin edelleen! Siinä antiikin Kreikan draamaa kerrakseen! 


Vantaa - 60.289074, 25.044100

Mihin mennä Vantaalla? Tietysti Väritehtaanranta-spotille. Se sisältää arkkitehdin suositteleman salaisen polun, vanhoja myllynkiviä uusiokäytettynä ja tietysti teollistumisen alun aikakauden kuvauksellisen backdropin kävelylle joen rannassa. Läheltä saa myös erinomaista kahvia! 


Turku - 60.442396, 22.259092

Sopivan jännittävä talviloman spotti on täl pual jokke ja se on nimeltään Stadion. Spotilla kannattaa ehdottomasti kuunnella koko tarina, koska Turussa ei oikein voi olla fiilistelemättä Paavo Nurmea. Kuitenkin, et tietenkään ole stadionilla ihmettelemässä Nurmen urheilusuorituksia, vaan arkkitehtonisia voimavektoreita! Siis mitä? Mene paikan päälle tsekkaamaan! Erityishatunnosto myös Antiikin Olympia-viitteelle – niitä ei voi olla koskaan liikaa!


Tampere - 61.481083, 23.752568

Mansesterin spottiSUOsitus liittyy spottiin nimeltä Suo. Tämän Hervantalais-Hatanpääläisen suon tarina on aivan eriskummallinen, mutta kukapa suolla haluaisi tarpoa? Pyydämme kuitenkin luottamaan meihin – kumisaappaita ei tällä spotilla tarvita! Lähellä sijaitsee kivoja pieniä puukujia, historiallisia rakennuksia ja paljon rauhoittavia vesielementtejä. 


Lahti - 60.979602, 25.646956

Lahden mainiosta spottikavalkadista nousee yksi erityinen näköalasuosikki, nimittäin Radiomäen vesitorni. Kyseinen torni ei edes ole torni, mutta silti sieltä on hyvät näköalat. Toisin kuin muut talviloman spotit, tämä saattaa olla parhaimmillaan pimeän aikaan, kun kaupungin talot näkyvät hienosti alapuolellasi! 


Jyväskylä - 62.246583, 25.886727

Keski-Suomen mainioin talvinen paikka löytyy Kanava-nimisen spotin takaa. Spotti ei sijaitse aivan Jyväskylän keskustassa, mutta nimenomaan talviseen aikaan tämä spotti on tosi erilainen kesäaikaan verrattuna. Ymmärrät kyllä, kun pääset paikan päälle. Läheltä voi suorittaa myös tarpeen mukaan paikalliset suklaaostokset! 


Kuopio - 62.889428, 27.696096

Suosittelemme Kuopiossa käymään talviloman aikaan Tuulimyllyt-spotilla. Näkymä talviselle Kallavedelle on upea, ja parhaimmillaan tuulimyllykin saa talvisen kuorrutteen. Hyvällä kameralla varustettu löytöretkeilijä saakin Vasikkasaaresta parhaat kuvat juuri talviseen aikaan! Ja sitten vaikkapa satamaan kuumalle kaakaolle! 


Pori - 61.484137, 21.845910

Mihin mennä Porissa talviseen aikaan? Tietysti Varvourinjuovalle. Spotti on seikkailussa kolmostasolla, ja sijaitsee todella valokuvauksellisessa paikassa. Valitse siis aurinkoinen sää, jos se on mitenkään mahdollista. Lähistöllä on useampikin vanha rautatiesilta, joten kävelyretkeä voi halutessaan vähän laajentaakin! 


Oulu - 65.020527, 25.487143

Oulun seikkailun Hupisaaret-tasolla on toki kaikkea tosi hienoa, mutta Kilstupa-spotti on suosituksen kärjessä. Itse Kilstupa on hieno ja samoin kaikki muutkin rakennukset siinä ympärillä, mutta vieressä oleva patorakennelma on talviseen aikaan usein erittäin hieno ja näyttävä! Kaakaot termospulloon ja menoksi!


Suomenlinna - 60.138018, 24.989751

Suokin ykkösspotti talviseen aikaan on melkeinpä mikä tahansa, sillä saarilla on aika rauhallista kesään verrattuna. Erityistä vetoa koen kuitenkin erityisesti Kustaanmiekan luolia kohtaan, sillä niissä voi käydä ihmettelemässä höyryävää hengitystä taskulampun valossa. Taskulamppu onkin hyvä lisävaruste Suokin löytöretkeen. Luola Vallisaaren-spotin läheltä pääset myös kauniille ylätasanteelle, josta on upeat näköalat ihan joka suuntaan – ja saat olla siellä ihan yksin!

 

Nämä ja kaikki muut kevättalven parhaat ulkoiluspotit löydät kaupunkiseikkailuistamme, löydä oma kotikaupunkisi ja lähde talviselle löytöretkelle!

 

Kannen kuva: Arttu Kokkonen

February 14, 2023 — Tiina Pöytäniemi