Koe kaupunkiseikkailu Vanhassa Porvoossa!

Kesällä pääsee löytöretkeilemään myös Porvoossa, Vanha Porvoo on nimittäin uusi erikoiskohteemme. Kaupunkiseikkailu sisältää 15 spottia, jotka avaavat kaupungin piilotettuja helmiä niin kaupungissa vieraileville turisteille kuin Porvoon nähtävyydet kolunneille kotikaupunkilaisillekin. 

Porvoon seikkailun sisällösytä vastaa sisällöntuottajamme Mikko Rinnevuori. Mikko kommentoi uutta seikkailua ja sen tekemistä seuraavasti! 

Vanhan Porvoon ottaminen tämän kevään erikoiskohteeksi muiden seikkailujen joukkoon tuntui kuin joululahjalta. Kaupunki on nimittäin täynnä jännittäviä tarinoita, piilotettuja romanttisia paikkoja ja ihmeellisiä yksityiskohtia, joista juuri kukaan ei tiedä mitään. 

Olen käynyt Porvoossa useampaan otteeseen valokuvausretkillä ja pienillä kävelyillä. Porvoon vanha osa on tuntunut mystiseltä, mutta valokuvien kohteeksi se ei ole minulla päätynyt. 

Miksi näin? Koska en useinkaan halua ottaa samoja valokuvia, joita kaikki muutkin ottavat. “Porvoon nähtävyydet”-valokuva-albumi? Ei kiitos. Porvoonjoen ranta punaisine aittoineen vanhalta sillalta kuvattuna on mahdollisesti Suomen kuvatuin kaupunkimaisema. Haluaisinko siis jonoon muiden matkailijoiden kanssa? Ehei! 

Kun siis mietin: “Mitä tehdä Porvoossa”, päädyn yleensä toteamaan että haluaisin löytää jonkun salaisen spotin ihan itse! 

Vanhan Porvoon salaisuuksien, piilotettujen yksityiskohtien ja salaisten timanttien etsiminen on ollut samaan aikaan tosi helppoa ja myös tosi vaikeaa. Porvoosta on saatavilla paljon tietoja, mutta suuri osa tiedoista koskee juuri niitä tunnetuimpia turistikohteita. 

Nyt valikoituneiden 15 spotin joukossa on useampia vanhoja rautatieasemia (!), erikoisiin suuntiin katsovia patsaita, J.L. Runebergin oppilaiden piilotettuja kaiverruksia, salakuljetuskätköjä ja jopa erikoinen pieni rotko! 

Väitän, että Porvoo näyttäytyy sinulle aivan eri valossa tämän löytöretken jälkeen. Kaupunki on erittäin kaunis kuvissa, mutta pinnan alla on paljon löydettävää!

Koe kesän upein seikkailu Porvoossa! Löydät uuden seikkailumme täältä! 

Kannen kuva: Julia Kivelä, Porvoon mediapankki

April 24, 2023 — Tiina Pöytäniemi