Vuosi 2023 on päättymässä, ja uusi vuosi 2024 alkaa. On siis aika vilkaista seikkailuja ensin taakse ja sitten eteenpäin, uudenvuodenlupauksia unohtamatta!


2023

Vuosi 2023 on ollut Cityspottingille … seikkailullinen!


Viime vuonna tähän aikaan. kerroimme kotiutumisestamme Jyväskylään ja Yritystehtaalle. Toimistolla on selvästi ollut vauhtia, sillä vuoden sisään on julkaistu todella paljon uusia seikkailuja! 


Seikkailujen toiset tuotantokaudet tehtiin Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään, Turkuun ja Kuopioon. Nämä kakkososat kannattaa muuten tsekata, jos olet ollut näiden kaupunkien seikkailija aiemmin!


Kokonaan uudet kaupunkiavaukset tehtiin Suomenlinnaan, Poriin, Ouluun, Lahteen, ja Porvooseen. Onnea Pori! Onnea Oulu! … ja niin edelleen.  


Teimme myös aivan ihmeellisiä pieniä seikkailuja: Kiekkokaupunki Tampere, Salainen löytöretki ja Mitä spottia? -seikkailu ovat erikoiskategoriaa, ja Salaista löytöretkeä ei kaupastamme edes saa! Oletko kenties löytänyt sen jostain? 


Lisäksi koottiin uudet kokoelmat Pääkaupunkiseutu ja Matkailijan löytöretki, tehtiin englanninkieliset käännökset useaan seikkailuun, aloitettiin yhteistyö Espoon kaupungin kanssa ja näpyteltiin vielä Maanalainen Helsinki -kirja ja seikkailu. 


Olemme olleet näkyvillä lehdissä ja telkkarissa milloin mistäkin syystä. Viimeisimpänä lusikkamme oli sopassa YLE:n tv-uutisissa ja Kouvolan Sanomissa esitellyssä Alvar Aallon seinämaalaus -jutussa, jossa yksi spoteistamme oli niin jännittävä, että se ylitti uutiskynnyksen. Kyseinen spotti löytyy muuten Mitä spottia? -seikkailusta, jonka voit käydä tsekkaamassa vaikka heti. Ei maksa mitään! 


2024

Entäs eteenpäin mentäessä? Haluaisimme sanoa, että olemme lähimatkailun ykköstoimija Suomessa, ja sen takia uutena vuonna alkaa tapahtua heti loppiaisena, sillä silloin avautuvat uudet seikkailut Hämeenlinnaan, Kouvolaan, Lappeenrantaan ja Saloon. Näiden kaupunkien salapoliisihenkiset pääsevät siis aivan ensimmäisenä keräilemään kotikaupunkiensa salaisia helmiä. 


On selvää, että uudet tuotannot ja kokoelmat eivät jää tähän, ja voimme ylpeinä kertoa uusista jutuista ja salaisuuksista ensimmäisenä täällä. Voimme ainakin vinkata, että suunnittelu on alkanut jo auf Deutsch! Spannend! Wunderbar!


Entäs ne uudenvuodenlupaukset? Ainakin se, että Cityspotting-tiimi jatkaa löytöretkien suunnittelua ja toteuttamista Jyväskylästä ja Helsingistä käsin, ja olitpa uusi tai jo kokenut seikkailija, meillä on sinulle jotain jännittävää ja mielenkiintoista tulossa. 


Mikko: Aion ulkoilla paljon vuonna 2024. Vaikka työ on monesti erilaisten selvitysten lukemista ja tutkimista, on jokainen ulkona tehty reissu aina ilahduttava. Kamera, termospullo ja kartta ovat jo valmiina!

Sami: Haluan pyöräretkeillä vuonna 2024 paljon. Ajattelen joka päivä pyöräretkeilyyn tarkoitettua telttaani, jota käytin päättyvänä vuonna liian harvoin.

Tiina: Aion pärjätä Suomi-aiheisissa tietovisoissa paremmin kuin koskaan! 

Cityspotting toivottaa seikkailuiden täyteistä vuotta 2024! 

 

December 29, 2023 — Tiina Pöytäniemi