Mitä tehdä Oulussa? Mitkä ovat Oulun parhaat nähtävyydet?

Nämä ovat erinomaisia kysymyksiä, joita kaikilla on mielessä viikonloppuisin ja kesälomakauden häämöttäessä. Niihin saa kuitenkin usein vääriä vastauksia, varsinkin jos on oululainen! 

Google-haun tulokset näyttävät jotakuinkin tältä: Kauppatori, Rotuaari, Nallikari, Toripolliisi… Eihän näissä mitään vikaa ole, mutta kyseisillä nähtävyyksillä ovat sitten ihan kaikki muutkin. Eivätkä nämä tarjoa paikkakuntalaiselle paljoa.

Ehdotamme parempia kysymyksiä ja parempia vastauksia, joita ihan kaikki eivät tiedäkään! 


“Oulun salaiset helmet?” 

65.064314, 25.457752 - Yliopiston rosarium

No niin, nyt puhutaan asiaa. Tähän aikaan vuodesta Oulun salainen helmi löytyy yliopiston rosariumista. Ruusujen kukinta kannattaa kokea paikan päältä. Ympäriltä löytyy upeasti hoidettua luontoa ja mahtavia pikku piilopaikkoja. Kamera kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan. Rosarium-spotti löytyy Oulun Cityspottingista – ja lähellä on myös muita upeita spotteja. 


“Näitä paikkoja eivät oululaisetkaan tiedä?” 

65.002168, 25.285376 - Pyydyskarin telakan rauniot

Vai vielä jännittävämpien salaisuuksien kimppuun? Selvä juttu! Oletko kuullut Pyydyskarin telakan raunioista? Pyydyskari sijaitsee aivan Varjakan vieressä, jonne mennään erittäin kuvauksellisella pienellä vetolossilla. Jos sinun pitäisi tehdä vain yksi reissu kesän aikana, ehdottaisin tätä päiväretken kohteeksi! Kokonaisuus on todella hämmentävä snapshot historiasta. Pyydyskarin spotti on yksi Oulun Cityspottingin 60:sta pienestä seikkailusta. 


Mitä siis haluamme sanoa? Kulman takaa löytyy todella jännittäviä retkikohteita, pieniä salaisuuksia ja piilotettuja helmiä, joista moni ei tiedä. Älä skippaa lähiseutuasi, vaan lähde löytöretkelle!

Oulun löytöretken löydät täältä! 

June 09, 2023 — Tiina Pöytäniemi