Cityspotting® ohjeet

1. ALOITTAMINEN

a. Cityspotting toimii selaimessa. Sinun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta. Suositellut selaimet ovat: Chrome, Firefox, Safari & Edge (kaikista viimeisin ja päivitetty versio).

b. Luo itsellesi käyttäjätunnus nettisivulla app.cityspotting.fi ja kirjaudu sisään.

c. Aktivoi seikkailu aktivointikoodilla (esim. "CITY123456").

d. Annathan mobiililaitteesi ja selaimen luvan käyttää sijaintitietoja.

VINKKI: Tarkista tässä vaiheessa, että näet itsesi kartalla sinisenä pisteenä oikeassa sijainnissa.

Apua sijaintiasetuksiin saat tarvittaessa tästä.

2. SPOTIT

a. Mahdolliset vaihtoehtosi näkyvät kartalla. Sisältö tai tehtävä avautuu ainoastaan paikan päällä. Sinun on siis mentävä kyseiseen lokaatioon.

Seikkailuissa on myös muutamia spotteja, jotka voit avata mistä tahansa, ne näkyvät heti oranssina.

b. Erilaisilla spoteilla on kartalla erilaiset ikonit. Ikonit toimivat vihjeenä, mutta samanlainen ikoni ei välttämätta tarkoita aina samanlaista sisältöä. Ikonin lisäksi spotista on luettavissa sen teema, esim. Luonto.

c. Spotit on nimetty vihjesanalla, esim. "Myllykallio". Vihjesanan ei ole tarkoitus paljastaa liikaa, mutta toisinaan siitä voi päätellä mistä on kysymys.

d. Vastaa aina spotilla esitettyyn kysymykseen, jos mahdollista. Esim. "Löysin paikan." Muistathan klikata myös "Suorita spotti"-nappia, jotta käyntisi spotille kirjautuu.

e. Ota kuulokkeet mukaan, jos mahdollista. Spotille saapuessa sinun tulee usein kuunnella jotain.

3. LIIKKUMINEN

a. Vältä yksityisautoilua.

b. Suosi polkupyörää tai jalan liikkumista. Jos kuljet pyörällä, käytä pyöräilykypärää.

c. Sovellus ei anna sinulle reittiohjeita eikä tarkkoja koordinaatteja. Voit halutessasi käyttää jotain reittisovellusta apuna. Cityspottingin ei tarvitse olla liikkuessasi avoinna.

4. PAIKAN PÄÄLLÄ

a. Tarkista aina ohjeiden ja spotin paikkansapitävyys; joskus tilanteet saattavat vaihdella. Esimerkiksi jollain spotilla saattaa olla käynnissä vaikkapa tietyö, jolloin spotille ei pääsekään.

b. Toimi aina lainmukaisesti ja turvallisesti.

c. Ilmoita meille, mikäli jokin ohje tai lokaatio ei pidä paikkaansa, tai tiedot eivät ole muuten ajantasaiset tai asianmukaiset. Sähköpostimme on info@cityspotting.fi tai voit kirjoittaa viestin yhteydenottolomakkeen kautta.

d. Ilmoita myös muista mahdollisista yllättävistä tapahtumista tarpeen mukaan.

e. Hätätilanteessa soita 112.

5. SOSIAALINEN MEDIA

a. Muiden seikkailijoiden kanssa saa kommunikoida tai kokemuksiaan saa jakaa haluamallaan tavalla, esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa. Älä kuitenkaan spoilaa!

b. Käytämme Facebookissa sivua @cityspotting ja Instagramissa tiliä @thecityspotting ja tagia ja #thecityspotting. Merkitse meidät, jaamme mielellämme sinun kokemuksesi eteenpäin. 

6. LOPUKSI, PIDÄ HAUSKAA

a. Ja hei, onnea tutkimusmatkallesi!