Citispotting-seikkailulle pääsee loppiaisen jälkeen myös Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Kouvolassa ja Salossa. Uusien kaupunkikohteiden lisäksi uusia ovat myös sisällöntuottajamme. Mutta mitä uusien kaupunkien seikkailuista voi erityisesti odottaa, ja keitä uudet sisällöntuottajamme ovat? Lue lisää!

Lappeenranta

Lappeenrannan Cityspotting-seikkailu vie upeille Saimaan rannoille, tutustuttaa linnoituskaupungin monikerroksiseen historiaan, sujauttaa siut Suomen suurimman rakennustyömaan eli Salpalinjan syvyyksiin sekä yllättäviin arkkitehtonisiin löytöihin ja paljastukseen, mitä oli ennen vetyä ja atomia! Seikkailun sisällöntuottajina toimivat Mikko Hynninen ja Terhi Sinkko-Hynninen. Tässä heidän esittelyt! 

Terhi: Olen Helsingissä asuva, mutta vahvasti juuriltani lappeenrantalainen (Pallo - Joutseno - Rakuunanmäki erityisesti tutut asuinpaikat). Olin mukana Cityspottingin testiryhmässä Helsingin osalta ja innostuin isosti tästä kaupunkiseikkailusta mahtavan käyttäjäkokemuksen kautta. Opin tuolloin tutusta kotikaupungistani uusia huikeita juttuja, ja samalla tuli huomaamatta ulkoiltua (kera hyvien eväiden tai kahvilataukojen 🙂). Nyt olen Mikon kanssa päässyt tekemään Lappeenrannan spottikarttaa ja ah’ mitä kaikkea mielenkiintoista onkaan tarjoiltavana sekä paikallisille että turisteille tulevien Lappeenrannan spottien kautta.

Mikko: Olen asunut pitkään Helsingissä, seikkailut joitain aikoja myös ulkomailla Italiassa ja Uudessa-Seelannissa, mutta identiteetiltäni olen ikuisesti itäsuomalainen. Vietin lapsuuden ja nuoruuteni Lappeenrannan alueella, pääosin Rauhassa, lähellä Imatraa. Käyn edelleen säännöllisesti Lappeenrannassa kavereiden ja sukulaisten luona ja tykkään omasta kotikaupungistani valtavasti. Päädyimme Terhin kanssa tekemään Lappeenrannan seikkailua, koska kaupungin monikerroksinen historia on päätähuimaava ja kaupunki on täynnä mielenkiintoisia, kauniita spotteja sekä nykyisille lappeenrantalaisille että niille, kenelle Lappeenranta ei vielä ole ennalta tuttu.


Hämeenlinna


Hämeenlinnan seikkailussa tullaan vastaamaan mm. näihin kysymyksiin: Miten Aulangon upeus on saanut alkunsa? Kuka järjesti hulppeita juhlia, joihin vieraat saapuivat ilotulitusten räiskyessä ja soittokunnan soittaessa? Miten voit saada koko Aulangon alueen itsellesi?

Miksi Hämeenlinnan kaupunki on joskus muuttanut sekä rakennettu uudestaan? Millaiset olivat Hämeenlinnassa järjestetyt Olympialaiset? Entä oliko Suomen ensimmäinen eläintarha sittenkin Hämeenlinnassa?

Hämeenlinnassa on yllättävän monta aarretta ja esinettä piilotettuna, joita ei ole koskaan löydetty. Lisäksi Hämeenlinnan harjut vievät monille upeille näkymille ja mielenkiintoisten tarinoiden ääreen!

Hämeenlinnan seikkailun sisällöstä vastaa Kaisla Nurmi: 
Asun Tampereella, mutta alun perin olen kotoisin Nurmijärveltä. Valmistuin vuoden alussa luokanopettajaksi ja matikan opettajaksi, mutta työni koostuvat Cityspottingin lisäksi parkouriin liittyvistä töistä kuten ohjaamisesta ja ohjaajien kouluttamisesta. Lisäksi olen matematiikan yksityisopettaja.

Ison osan vapaa-ajasta vietän parkouria treenaten. Sen lisäksi boulderoin ja geokätköilen paljon. Erityisesti geokätköily on johdattanut moniin siisteihin paikkoihin. Tällä hetkellä listalla on 740 löydettyä geokätköä ja muutama itse tehty kätkö.

No miksi sitten teen Hämeenlinnasta seikkailun? Hämeenlinnassa olen viettänyt erityisesti kesäisin aikaa. Perheeni mökki sijaitsee Hattulassa eli aivan Hämeenlinnan vieressä. Olen sen myötä viettänyt kesäisin aikaa Hämeenlinnassa veneillen, seikkaillen, geokätköillen ja ihan vain tutustuen kaupunkiin. Ainiin ja onhan siellä tullut parkourattua myös jonkin verran!


Kouvola


Kouvolan Cityspotting-seikkailu vie kaupungin salaisten paikkojen, kiehtovien mysteerien ja ainutlaatuisten taideteosten maailmaan. Kouvolan seikkailussa törmäät mm. hämmentäviin taideluontopolkuihin, upeaan vanhaan arkkitehtuuriin ja erikoisimpiin muistomerkkeihin. Lisäksi kauneimmat näköalat ja muraalit!

Kouvolan seikkailun sisällöntuottajan, Sonja Peltolan esittely:

Olen Sonja, 32-vuotias seikkailija ja elämän ihmettelijä. Harrastan valokuvausta, liikuntaa ja matkustamista niin maailmalla kuin täällä kotimaassani Suomessa. Olen kotoisin Kouvolasta, Kymenlaaksosta ja viettänyt näissä maisemissa lähes koko elämäni. Odotan innolla, että pääsen näyttämään teille rakkaan kotikaupunkini mielenkiintoisimmat ja kauneimmat paikat. Luonto on lähellä sydäntäni ja metsät ja luontopolut ovatkin minulle tärkeitä paikkoja rentoutua ja ladata akkuja arjen kiireessä. Rakastan myös vanhoja rakennuksia ja niiden kauniita yksityiskohtia.


Salo

Salon spotit jakautuvat monipuolisesti aina kivikaudesta nykypäivään ja upeista luontokohteista urbaaniin kaupunkikuvaan. Jokainen spotti kantaa mukanaan tarinaa, ne eivät ole pelkkiä paikkoja vaan jotain, mikä kiinnittyy osaksi mennyttä ja nykyistä elämää. Kulttuuria. Eräät tarinat nivoutuvat yhteen ja pääsevät yllättämään, kuten esimerkiksi se, miten Sillankulman talon sisään kätketty salaisuus liittyy kuuuluisaan ryöväriin Sika-Kyöstiin?  (Ihan mahtava lööppinimi tällä kaverilla!) Tai mitä tekemistä Elinan Surma -virrellä on Salon kappelikirkon kanssa?

Salon sisällöntuottajana toimii Juho Sarno:
Olen Juho Sarno ja tällä hetkellä työskentelen Salon Cityspottingin parissa. Voisi sanoa että olen päässyt tekemään unelmatyötäni jossa yhdistyvät omat kiinnostuksen kohteeni ja vahvuuteni. Seikkailut, tarinat, paikallishistoria, pedagogia, kaupunkikulttuuri, ulkoilu, liikunta ja salapoliisityö. Olen ehtinyt seikkailla eläessäni useammallakin mantereella, mutta ennen kaikkea olen kiinnostunut siitä missä kullakin hetkellä olen.

Koulutukseltani olen sirkustaiteilija ja -pedagogi ja nykyisissä opinnoissani Taideyliopistolla olen erityisen kiinnostunut tilan vaikutuksesta ihmisiin. Ennen karkaamistani sirkukseen opiskelin Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa, jossa muutaman mutkan kautta päädyin opiskelemaan arkeologiaa. Lopulta minusta ei tullut meriarkeologia, mutta Cityspottingin parissa työskennellessäni ovat vanhat vaistot heränneet henkiin. 

Tiesin että Salolla on pitkä historia, mutta siitä huolimatta se oli näyttäytynyt minulle enemmänkin Nokian valossa, hieman harmaana. Mutta ai että mitä kaikkea kaupungistamme löytyykään!

Salon seudulla on asuttu varhaisesta kivikaudesta lähtien ja kaupunki on edelleen täynnä tuhansia vuosia vanhoja jälkiä menneisyydestä. Meri, metsät, kalliot, puutalot, katutaide, arkkitehtuuri. Kaikki kohtaavat Salossa elävän ja rikkaan kaupunkikuvan kanssa. Minun on edelleen vaikeaa käsittää miten paljon Saloon mahtuu tarinoita ja kiinnostavia yksityiskohtia! Eräskin spotti on vaatinut todellista salapoliisityötä. Vanhojen karttojen vertailua, arkistojen penkomista sekä kentällä rämpimistä. Sanomattakin on selvää, että nautin siitä!

Uudet kaupungit ennakkotarjouksessa 30.11. asti!

November 27, 2023 — Tiina Pöytäniemi