Vuosi 2022 on jo pian paketoitu, mutta millaisilla löytöretkillä Cityspotting onkaan käynyt viimeisen kahdentoista kuukauden aikana ja mitä seikkailuja on luvassa vuodelle 2023?

Vuosi 2022 alkoi meidän oman web-sovelluksen käynnistymisellä! Web-sovellusta rakennettiin Kisko Labs -nimisen ohjelmistoyrityksen kanssa pitkään edellisenä syksynä. Sovelluksen suunnittelun punaisena lankana oli sen helppokäyttöisyys, ja meidän mielestämme siitä tuli sellainen! Web-sovellus on suunnittelua ja koodaustyötä myöten tehty Suomessa, ja olemme siitä kovin ylpeitä.

Kesällä alkoi työ uusien seikkailujen suunnittelun parissa! Kesällä toteutimme myös Helsingin kaupungin nuorisolle suunnattuja kulttuurisuunnistuksia, joissa käyttäjät etsivät Helsingin Cityspottingin spotteja. Näillä kulttuurisuunnistuksilla osallistuimme Helsingin kaupungin ideakilpailuun, josta pääsimme hienosti jatkoon.

Jatkoon päästiin lisäksi Kasvu Open -yrityskilpailussa. Erilaisia yritystapahtumia oli vuonna 2022 paljon, ja niissä hashtagina on varmasti #startup. Hissipuheita, pitchauksia ja verkostoitumistapahtumia on ollut niin paljon, että vähän pyörrytti välillä.

Yksi tärkeä tapahtuma syksyllä on meidän tiimin vahvistuminen markkinointi- ja mediavastaava Tiina Pöytäniemellä. Tiina on monen asian supertaituri, mutta on kunnostautunut etenkin suomen kielen oikeinkirjoituksessa. Tiinan myötä esimerkiksi puoli- ja kaksoispisteen käyttötarkoitukset ovat tulleet myös Samille ja Mikolle tutuiksi!

Entä mitä vuonna 2023 tapahtuu? Uusia seikkailuja julkaistaan aivan vuodenvaihteen jälkeen ja ne sijoittuvat Suomenlinnaan, Lahteen, Poriin ja Ouluun. Sen jälkeen aloitetaan jännittävä vaihe, eli toisten tuotantokausien suunnittelu ja valmistus.

Ajattelemme itse Cityspotting-seikkailuja ikään kuin kirja- tai tv-sarjoina, ja niinpä jatko-osia tarvitaan Helsingiin, Tampereelle, Jyväskylään…

Kuulemme mielellämme myös sinun ajatuksiasi siitä, mihin ja minkälaisia uusia paikkasidonnaisia seikkailuja tarvitaan. Löytöretki historialliseen Porvooseen? Maanalainen Helsinki. Kerro meille!
December 28, 2022 — Tiina Pöytäniemi