Oma kirjautuminen

1. Aloittaminen

a. Kirjaudu sisään nettisivulla www.cityspotting.fi/kirjaudu.

b. Syötä saamasi PIN-koodi (esim. "ABC1234")

c. Anna itsellesi pelaajanimi (esim. "TestiTestinen). 

d. Ota talteen pelaajatunnuksesi tummalta ruudulta (esim. "TestiTestinen1234"). Ruutu on aika tumma, ja tunnus näkyy paremmin, jos maalaat ruudun hiiren valitsimella.

c. Tämä pelaajatunnuksesi on henkilökohtainen. Älä anna sitä eteenpäin. Samalla tunnuksella yhtä aikaa tehdyt kirjautumiset aiheuttavat ei-toivottavia asioita, ja käyttösi keskeytyy.

2. Spotit

a. Mahdolliset vaihtoehtosi näkyvät kartalla. Sisältö tai tehtävä avautuu ainoastaan paikan päällä. Sinun on siis mentävä kyseiseen lokaatioon.

b. Erilaisilla spoteilla on kartalla erilaiset ikonit. Suosittelemme tutustumaan näihin. Esimerkiksi tähti-ikoni tarkoittaa liikunnallisia spotteja.

c. Spotit on nimetty koodilla ja vihjesanalla, esim. "5V57+JW (Myllykallio)". Koodeilla on merkitys, joka kannattaa selvittää. Laita koodi Googlen karttahakuun. Tämä helpottaa mahdollista reittisuunnittelua.

d. Vastaa aina sovelluksen kysymykseen, jos mahdollista. Esim. "Löysin paikan." Muistathan klikata myös "Lähetä"-nappia, jotta käyntisi spotille kirjautuu.

e. Ota kuulokkeet mukaan, jos mahdollista. Spotille saapuessa sinun tulee usein kuunnella jotain.

3. Liikkuminen

a. Vältä yksityisautoilua.

b. Pyri välttämään joukkoliikennettä. Vähintään minimoi joukkoliikenteen käyttö.

c. Suosi polkupyörää tai jalan liikkumista. Jos kuljet pyörällä, käytä pyöräilykypärää.

4. Paikan päällä

a. Tarkista aina ohjeiden ja spotin paikkansapitävyys; joskus tilanteet saattavat vaihdella. Esimerkiksi jollain spotilla saattaa olla käynnissä vaikkapa tietyö, jolloin spotille ei pääsekään.

b. Toimi aina lainmukaisesti ja turvallisesti.

c. Ilmoita meille, mikäli jokin ohje tai lokaatio ei pidä paikkaansa, tai tiedot eivät ole muuten ajantasaiset tai asianmukaiset. Sähköpostimme on info@cityspotting.fi.

d. Ilmoita myös muista mahdollisista yllättävistä tapahtumista tarpeen mukaan.

e. Hätätilanteessa soita 112.

5. Sosiaalinen media

a. Muiden osallistujien kanssa saa kommunikoida tai kokemuksiaan saa jakaa haluamallaan tavalla, esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa. Älä kuitenkaan spoilaa!

b. Käytämme Facebookissa sivua @cityspotting ja Instagramissa tiliä @thecityspotting ja tagia ja #thecityspotting. Merkitse meidät, jaamme mielellämme sinun kokemuksesi eteenpäin. 

6. Lopuksi, pidä hauskaa

a. Ja hei, onnea tutkimusmatkallesi!