Mikä Cityspotting?

Cityspotting on aivan uudenlainen kaupunki-, luonto- ja liikuntaelämys, jossa pääsee uppoutumaan yksin tai yhdessä muiden kanssa oman kotikaupunkinsa luontoon, historiaan ja muihin ihmeellisyyksiin. Cityspotting takaa tuhdin paketin kaupunkitietämystä, liikuntaa ja luonnon kauneutta ja vie sinut varmasti paikkoihin, joissa et ole ennen käynyt. Matkalle mahtuu muutamia mysteerejä sekä kaupungin kätkettyjä helmiä.

Cityspottingin kohteet eivät ole tavallisia turistinähtävyyksiä, vaan käyttäjä pikemminkin kurkistaa kulman taakse, ja löytää jotain aivan uutta. 

Cityspotting on pelillistetty kokemus, joka jakaantuu useammille eri tasoille, Tasojen sisältämät kohteet saat auki menemällä paikan päälle. Mitä pidemmälle etenet, sitä syvemmälle seikkailuun pääset.

Cityspottingin käyttämiseen tarvitset vain mobiililaitteen, jossa on toimivat sijaintitoiminnot ja internet-yhteys. Cityspottingiin kirjaudutaan mobiililaitteen verkkoselaimelta. 

Tilaa pelisi heti täältä ja lähde liikkeelle! Ja älä huoli, vaikka kaupunkeja on vasta vain muutama (Helsinkispotting, Jyväskyläspotting, Tamperespotting), me teemme näitä lisää!

Käyttö

Kun avaat Cityspottingin, näet kartalla spotteja. Spotit ja niiden sisältämä paikkasidonnainen sisältö avautuu heti, kun saavut paikan päälle. Eräällä spotilla hypitään rantakiveltä toiselle, toisella tutkaillaan raunioita ja kolmannella tutustutaan kuuluisan arkkitehdin vähemmän tunnettuun helmeen. Myös liikunnallisia tehtäviä löytyy! Suunnan voit kuitenkin valita itse. 

Cityspotting-spotit jakaantuvat useammille eri tasoille. Mitä pidemmälle etenet, sitä enemmän spotteja aukeaa. Paikkasidonnainen sisältö liittyy liikuntaan, luontoon, aisteihin, kulttuuriin, lähiympäristöön ja usein piilossa oleviin yksityiskohtiin. Lähde seikkailemaan! 

Tarinamme (tähän asti...)

On selvä merkki, jos heräät unestasi "Näin tämä pitää tehdä!"-ajatukseen.

Näin tapahtui eräänä sunnuntaiaamuna huhtikuussa 2020, kun Cityspottingin perustajan, Mikon tulevaisuudensuunnitelmat menivät täysin uusiksi. Seurasi välitön toimeen tarttuminen. Kahden viikon kuluttua  25 henkilön kokoinen pilottiryhmä seikkaili jo ympäri Helsinkiä. Suurkiitos pilottiryhmälle siitä, että innostus vain kasvoi: Pilottikokeilun piti loppua kuukauden kuluttua, mutta innostuneet pilotoijat vaativat kokeilun jatkumista – ja näin tehtiin. 

Toukokuussa 2020 Cityspottingia pyörittävä yritys Fennoscandic Simulation Systems Oy oli perustettu. Yrityksen nimestä perehtyneimmät voivatkin päätellä, mikä kirja toimii yhtiön henkilöstön perehdytysoppaana. 

Ja myös sen, että tarina jatkuu.